Brdsko biciklisticki klub T - Rex
Brdsko biciklisticki klub T - Rex
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 BBK T-REX
 RAZNO
 CISCENJE STAZE
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 26

debeli
Alivio

24 Posts

Posted - 23/08/2007 :  13:25:40  Show Profile  Reply with Quote
to sam čeko
ma znaš kaj dajte vi meni pet čipova, il' pet il' nijedan

klub koturaša Ciklus
Go to Top of Page

kec
Moderator

Croatia
1589 Posts

Posted - 23/08/2007 :  14:17:50  Show Profile  Reply with Quote
Al onda moras 5 krugova vozit!

Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving.
Albert Einstein
Go to Top of Page

vkokot
Deore LX

Croatia
398 Posts

Posted - 23/08/2007 :  19:39:12  Show Profile  Reply with Quote
kaj da zemem sutra čamac?

KLUB KOTURAŠA JASTREBARSKO
Go to Top of Page

Denis
Administrator

Croatia
1545 Posts

Posted - 23/08/2007 :  20:09:45  Show Profile  Reply with Quote
Mislim da bu ti samo grablje i krampica cist ok!

Becoming softich, bestselling book by Daniel Hamilton.
If cycling were easy they would call it football!
Go to Top of Page

BullRider
Alivio

Croatia
45 Posts

Posted - 23/08/2007 :  21:46:29  Show Profile  Reply with Quote
XCO DUBOVAC 2007 - WALKTHROUGH (doslovno)

Dakle...

Danas me napokon Kec profurao punom dionicom (tj.98%) rute kojom ce se vozit XCO DUBOVAC 2007.

Kaj da velim. Za one koji znaju stazu ce reci da je teska, vjerojatno najteza u kupu Hrv. Ja mogu samo reci da je je**ena.

Napravio sam GPS log i slicicu mozete vidjeti ovdje:
http://s134.photobucket.com/albums/q91/BullRider1974/

Start i finish su kod Djovija (tam di je pivo, al sam za one koji daju 15 kn za cip i mene). Statistika za jedan krug iz mog GPS je:
Lenght:6,94 km
Climb elevation: 888,2 m
Descent Elevation: 896,7 m (nije mi jasno zasto su razlicite?!)
Climb distance: 3 km
Descent distance: 3,23 km
Climb rate: 43,25%
Descent rate: 46,63%
Max Alt: 242,8 m
Min Alt: 99,8 m

Napominjem da jedan dio staze nismo mogli profurat jel Denis nije poslo batinase da frajeru rasture vrt i izlaz iz sume do meni dragog asfalta (sa negativnim nagibom naravno).
Valjda ce to biti rjeseno do ponedeljka 3.9.

Takoder napominjem da sam ja vozio svog freeride Harica i to prvi put nakon 3 tjedna (inace vozim urnebesnih 40 km tjedno kad sam u formi), a Kec je leprsal oko mene i pazljivo me cekal na svakoj uzbrdici.

Dakle moj walkthrough staze je kak slijedi:

1. Start kod DJovija, preporucujem zadnju startnu poziciju (Hej nosi se cip zar ne!) sa Karlovackom od 0.5 l u drzacu za bidon (na Haricu na nezgodnom mjestu).
2. Lagano se krece u lijevo pa prva nesvjestica od uspona. Herc mi je vrlo brzo roknul na 183 bmp (nek mi neko izracuna moj maksimum jer nisam znao Kecu rec), i to pri urnebesnih 5.5 kmh.
3. Zatim ko prezivi nakon ulaska u shumu skretanje u desno i prvi tehnicki spust. Preporucljivo je zaobici drva koja smetaju a Denis sori za ono kaj ste tabali, jer toga vise nakon mene nema.
4. Na kraju nizbrdice ostro u lijevo pa kratki zalet i nezgodna uzbrdica koja totalno zajebe ritam (moj).
5. Izlaz na cestu i taman kad mislis da si na konju nazad lagano u desno i strmopizdis se lijepom nizbrdicom nazad u sumu gdje ako fulas nekoliko panjeva, neki hupser i metlanu sipku cca 0.5m koja strsi iz ceste, prodes sasvim OK.
6. Negdje u sumi u tom spustu lagano se popnes u desno na idilicni brezuljak ko iz pjesmice Grigora Viteza i kad tamo neka rupa ispred,i prije nek kaj stignes skocit sa bicikla u stranu roknes u nju, pa sim - pa tam, gor pa dol izbjegavajuci drvece pa na kraju zavrsis na makadamu sa sicom tam di su ti bila jajca (suspenzija mi je bila pre tvrda).
7. Makadam krece umjerenim usponom prema shumi, pa lagano u shumu, nekoliko zavoja prati taj uspon idealan za preticanje.
8. Nakon par zavoja opet uzbrdica i to u dva djela. Do ceste sam se cak usprentral, a onda Kec veli sad ravno, a ono opet sranje. Tu vise nisam mogao pa sam upotrijebio cipelcug.
9. Gore opet lijepi meni poznat shumski put koji ide laganim usponom u lijevo kroz shumu.
10. Nakon zavoja pred kraj krece lijepa nizbrdica, lagano u lijevo, gdje se moze fino ubrzati da nema "sand trap"ova koji mogu usporiti.
11. Staza nastavlja naglo u desno pa se pustis koliko ide i uzmes zalet za uzbrdicu u lijevo prije ponovnog skretanja u desno na proplanak.
12. Proplanak djeluje kao tisina prije oluje i posto se vozi lagano nizbrdo moze se lijepo zaletit. Pa naglo u lijevo, odmah u desno i u shumu...
13. a kad tamo pocetak tzv cica. Treceg tehnickog spusta gdje ce sigurno biti lomljenja kostiju. Meni je ovo bio prvi spust nakon skoro slomljene noge u 5. mjesecu. Naravno posto nisam spustio sic i vilica mi je pretvrda (Kec, bus mi je olabavil) , najedamput sam vozio samo na prvom kotacu pa je tu bilo i salto unaprijed.
Nista ozbiljno i cipelcugom do dolje. Inace na Haricu to prodem od suba al sam bil ljen spustat sic.
14. Onda uzbrdo na drugu cicu (cipelcugom posto mi,gle cuda, salto nije dao zalet).
15. Za drugu cicu sam spustil sic i spustil sam se "kak bog zapoveda"!
16. Staza nastavlja naglo u lijevo, i lagano uzbrdo po mozebitnoj blatnoj i skliskoj dionici koja je zajebana radi proklizavanja a i nema bas mjesta za preticanje.
17. Nakon nekog vremena i naglog zavoja u desno opet uzbrdica koja je prvo nagla, pa umjerena pa lagana ali te ona prva dva djela dotuku pa je herc (moj) opet na cca 185 bpm. Inace se nije bas spusto ispod 180 pa cak i kad sam hodo.
Te uzbridce idu lagano u lijevo do makadama. Za orjentaciju prolazi pored frisko nanesene hrpe smeca gdje se moze naci i nekakva pecnica pored ostalog.
18. Makadamom se opet penje do ulaska u shumu na lijevo. E sad pocinje zabavna nizbrdica koja pojacava tempo sa interesantnim naglim zavojem u lijevo oko debla. Pomaze ako zabacis kuk u lijevo da okaci deblo, pa te sila sam zafrkne.
19. Nakon toga, i ak jos osjecas kuk, rokas dalje nizbrdo i skupljas zalet za uzbrdicu u desno, na kojoj je staza nagnuta suprotno zakonima fizike pa ak previse nagnes bajk riskiras proklizavanje. Tu mi kende od 2.5" pomazu ali i mojih 98 kg odmazu.
20. Opet slicna situacija kao u tockama 18. i 19. samo sto nema debla pa dajte kuku mira.
21. Lagani usponic u shumu do raskrca gdje se spustalo na "cice" al ovaj put rokas na desno i opet, pogodili ste, uzbrdo i to zajebanim usponom.
22. Fala bogu ne traje pre dugo pa si mozes cak i jednu zapalit dok guras bajk, ili idealno vrijeme da provjeris koliko se Karlovacka u drzacu za bidon zapjenila.
23. Kad to sve prode, i rekviziti za okrjepu su spremljeni, staza krece naglo i ostro u lijevo te pocinje zabavna nizbrdica.
24. Neznam dal sam sve zapamtil jer sam pazil da ne zgazim Keca, no ide cini-mi-se ovak: u desno, pa lijevo, pa desno, pa lijevo, pa desno i kad vidis tunel (bez svjetla na svom kraju) ispred sebe skrenes u lijevo i uzbrdo.
25. Za one koji su pocetnici i misle da su se spasili tunela (osobno sam se znal po njemu tumbat), staza stize do zajebane nizbrdice, koja je u potpunosti tehnicke prirode, i posto sam spustil sic (jos kod koraka 23.) fino sam je odvozil.
26. E nakon toga ima malo voznje po ravnom, ali vjerojatno skliskom terenu, te i izlazis iz shume a put ide na kraju u desno prek neke rupe (pokosit travu!) i nastavlja po uvijek blatnjavom (kaze Kec) putu laganom uzbrdicom u shumu.
27. Taman kad ti je dosta, staza skrece naglo u lijevo na tzv kaskade i dva ostra uspona. Organizatori su s puno paznje ostavili klupicu na prostoru izmedu ta dva uspona, pa ko treba nek se ne srami odsjest malo (ja cu sigurno bit tamo).
28. E kam sad. Vec sam zaboravil... A da, opet nizbrdicom u desno do naglog ostrog u lijevo (posto nema Walla, a ni debla za kuk), moras usporit prije neg kaj skrenes u lijevo.
29. Nizbrdica nastavlja sim pa tam i zavrsis na nekakvom hladnom i vlaznom i nepokosenom makadamu.
30. Taman kad treba skrenut u desno na uzbrdicu do tipovog vrta (tam di otvor ni napravljen), mi smo zapravo produzili ravno do malo nizeg skretanja u desno, gdje smo se popeli silom prilika po istom usponu po kojem smo se spustali u koraku (5.- e da blizu smo kraja).
31. Dakle nades se na asfaltu nakon toga, i za divno cudo tamo i ostanes sve dok ne zaobides stari grad Dubovac. I krenes u desno na vidikovac.
32. Tu imate cca 0.7 sekundi da bacite oko na panoramu grada i onda iz nekog razloga skreces naglo u lijevo i strmopizdis se po nizbrdici sempre-drito cca 50 m, i ak ne zelis zavrsit na Svarci vatas zavoj u desno pa opet naglo dolje i ovaj put rokas po wall-u ostro lijevo i po uglancanom puticu izlazis iz shumarka na nizbrdicu po proplanku gdje vec mozete vidjeti tablu karlovackog piva kod Djovija.
33. Cim se spustite, mozete ponoviti isti postupak od 1. ili zavrsiti kod Djovija sretni sto ste zivi, a sve sto vam je popadalo s bicikla ce ionako netko drugi pronac.

Eto, vise nemam nis za rec, osim da nakon pljuska koji se danas popodne strmopizdil, u nedelju cemo imat puno posla pa predlazem moji originalni termin od 7. sati.

Bok.

PS Iz nekog razloga sam negdje u tekstu zajebal lijevo i desno, no to sad kad smo na pivi ionak vise nije vazno...

PPS Mladja generacijo, nemojte trazit cheat kodove na internetu jer sumnjam da bute ih nasli...

Iza svake uzbrdice, je nizbrdica!
Go to Top of Page

BullRider
Alivio

Croatia
45 Posts

Posted - 23/08/2007 :  21:49:37  Show Profile  Reply with Quote
E ako ono nije najduzi napisani post onda neznam sta je!

Go to Top of Page

kec
Moderator

Croatia
1589 Posts

Posted - 23/08/2007 :  22:16:05  Show Profile  Reply with Quote
Svaka cast na opsirnom prohodu,uz manje ispravke sve je ok!
(Ma nije bas sve tak strasno)!
Danas su spustevi(pogotovo cice)bili prilicno vlazni i skliski,pa ko bu sutra na stazu,preporucam muderice!
Na nekim mjestima su se patuljci drvosjece igrali,pa razjebali nas dosadasnji trud!
Popravimo u nedjelju!

Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving.
Albert Einstein
Go to Top of Page

Denis
Administrator

Croatia
1545 Posts

Posted - 23/08/2007 :  22:22:15  Show Profile  Reply with Quote
Schilla, ovo je bilo zabavno, hvala!

RESPECT!

Go to Top of Page

kec
Moderator

Croatia
1589 Posts

Posted - 23/08/2007 :  22:24:00  Show Profile  Reply with Quote
Vratimo se na temu topica,kad bumo na ciscenje!
Malo mi je 7 prerano,pa bi ja ak su svi za ipak u 9!
Tko sve ide???

Albert Einstein
Go to Top of Page

BullRider
Alivio

Croatia
45 Posts

Posted - 23/08/2007 :  22:49:41  Show Profile  Reply with Quote
Ja.

I nek mi se kaze koji alat moram zeti jer svega imam. A i grablje koje mi je Denis () potrgal sam popravil, i jos imam dvoje takve.

Edited by - BullRider on 23/08/2007 22:50:10
Go to Top of Page

Škripo
Moderator

Croatia
330 Posts

Posted - 24/08/2007 :  09:16:40  Show Profile  Click to see Škripo's MSN Messenger address  Reply with Quote
Ja isto dolazim i nosim jedne grablje sa sobom, po mene bu valjda došo Maki, Vidimo se!

www.bicikli-straus.hr
www.proteajaska.com
Go to Top of Page

kec
Moderator

Croatia
1589 Posts

Posted - 24/08/2007 :  14:01:55  Show Profile  Reply with Quote
Kaj nitko drugi,grbavite mi se nesto?????

Albert Einstein
Go to Top of Page

maRo
Deore LX

Croatia
339 Posts

Posted - 24/08/2007 :  14:12:49  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BullRider

XCO DUBOVAC 2007 - WALKTHROUGH (doslovno)

-- cut --

PPS Mladja generacijo, nemojte trazit cheat kodove na internetu jer sumnjam da bute ih nasli...

Bravo, majstore Tak se to radi
Jedino bi sa svoje strane dodal da mjesto za paljenje cigarete nije kad se gura uzbrdo, nego na vrhovima onih prokletih spusteva dok razmislis kak ces dole (za one kaj su im nizbrdice postali problemi). Ondak naravno 'odes-no-ra-me!' i shlajs na guzici dole . Znaci, za sport 2 uzeti 8 cigareta i 2 bidona pive

P.S. Naravno da ja u nedjelju radim ... pa mislim da se necu moc prikljucit radovima

Elwood: What kind of music do you usually have here?
Claire: Oh, we got both kinds. We got country *and* western.
Go to Top of Page

kec
Moderator

Croatia
1589 Posts

Posted - 24/08/2007 :  21:37:27  Show Profile  Reply with Quote
Steta Maro,ima posla ko salate!
Svi drugi,vidimo se u nedjelju u 09:00 h!

Albert Einstein
Go to Top of Page

Denis
Administrator

Croatia
1545 Posts

Posted - 24/08/2007 :  21:39:58  Show Profile  Reply with Quote
C Ya!!!!

Go to Top of Page
Page: of 26  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Brdsko biciklisticki klub T - Rex © BBK :: T - REX Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.04